Χιονοδρομικό Καλαβρύτων

Newsletter

KMT

Kalavrita Mountain Travel

Τουριστικές Υπηρεσίες
Σ.Σ. Οδοντωτού, 25001 Καλάβρυτα
Πελοπόννησος, Ελλάδα
Τ. (+30) 26920 23050
E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

helmosΤο όρος Χελμός σημαίνει χιονισμένο βουνό, δεν θα μπορούσε λοιπόν παρά να φιλοξενεί στην κορυφή ένα άρτια οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο, το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Το χιονοδρομικό Καλαβρύτων είναι το πιο κοντινό στην Αθήνα (205χλμ) και στην Πάτρα (90χλμ), υποδέχεται τους λάτρεις των χειμερινών σπορ αλλά και τους φίλους του χιονιού,

διαθέτοντας άνετο χώρο στάθμευσης, δύο σαλέ, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού, σχολή εκμάθησης καθώς και σταθμό πρώτων βοηθειών. Οι αναβατήρες είναι συνολικά επτά ενώ οι πίστες δώδεκα και καλύπτουν όλους τους βαθμούς δυσκολίας και όλα τα επίπεδα ικανότητας. Οι καταβάσεις αρχίζουν από τα 2328μ. και φτάνουν έως τα 1700μ. υψόμετρο, με το επιμέρους μήκος τους να κυμαίνεται από 165μ. έως 3.210. Ξεκινώντας από την κορυφή της Στύγας μέχρι και την βάση του χιονοδρομικού με τις πίστες Νεφέλη και Δανάη, διανύουμε μία από τις μεγαλύτερες σε μήκος πίστες στην Ελλάδα. Τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργεί επίσης και το snowpark, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, το οποίο έχουν λατρέψει οι freestyle skiers και οι snowboarders. Το βουνό όμως, εκτός από το χιονοδρομικό έχει και την δική του ιστορία καθώς οι μύθοι, οι θρύλοι αλλά και η ιστορία εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη και προκαλούν τους ιστορικούς ερευνητές. Τα μυθικά Ύδατα της Στυγός, τα νερά του φοβερού ποταμού που διέρρεε στον κάτω κόσμο, ήταν οι πύλες του Άδη, όπως πίστευαν οι αρχαίοι. Στα νερά της Στυγός έλουσε η Νηρηίδα Θέτιδα το γιο της Αχιλλέα για να παραμείνει αθάνατος. Εκεί ορκίζονταν και οι Ολύμπιοι Θεοί, ο όρκος τους σε αυτή ήταν ιερός και απαραβίαστος, ενώ ο περιπατητής και ιστορικός Παυσανίας χαρακτήρισε τα νερά της Στύγας θανατηφόρα για τους ανθρώπους και τα ζώα επειδή το χρώμα τους μοιάζει να είναι μαύρο, καθώς αυτά γλείφουν το βράχο πριν πέσουν από ψηλά.

Για πληροφορίες σχετικά με το Χιονοδρομικό Κέντρο μπορείτε να καλείτε στο 26920-24451

Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του χιονοδρομικού στο facebook