ΔραστηριότητεςΠεζοπορία

Newsletter

KMT

Kalavrita Mountain Travel

Τουριστικές Υπηρεσίες
Σ.Σ. Οδοντωτού, 25001 Καλάβρυτα
Πελοπόννησος, Ελλάδα
Τ. (+30) 26920 23050
E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεζοπορία

kalavritatrekkingΜια μεγάλη ποικιλία υπέροχων διαδρομών μέσα από τα ελατοδάση του εθνικού πάρκου Χελμού – Βουραϊκού και με διαφορετικές διαβαθμίσεις δυσκολίας μπορούν να καλύψουν από τον πιο έμπειρο μέχρι τον πιο άπειρο περιπατητή. Οι διαδρομές που επιλέγουμε, είναι καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια, τα περισσότερα από αυτά είναι κομμάτια από το γνωστό ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 και διαθέτουν πληθώρα μικρών θησαυρών φυσικού κάλλους. Κάποιες από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές είναι αυτή στο Βαλβούσι, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο, όπου η διαδρομή περνάει μέσα από το μαγευτικό ελατόδασος. Επίσης, η διαδρομή που ξεκινάει από το Μάζι και μέσα από ένα αρχαίο μονοπάτι καταλήγει στον νερόμυλο, τους εντυπωσιακούς καταρράκτες και τα πλατάνια στο Πλανητέρο, αλλά και η διαδρομή που ξεκινάει από τη γραφική Ζαχλωρού και ανεβαίνει μέχρι το Μέγα Σπήλαιο και τον ψηλό σταυρό.

Επίσης το πέρασμα από το φαράγγι του Βουραϊκού είναι μια διαδρομή που διασταυρώνεται και αυτή με το διεθνές μονοπάτι Ε4 και χαρίζει στους πεζοπόρους εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς. Οι πιο απαιτητικοί φίλοι της φύσης θα αποζημιωθούν από την ανάβαση προς τα ύδατα της Στυγός, εκεί όπου ο Αχιλλέας έλαβε το Θεϊκό βάπτισμα.

 

Όλες οι δραστηριότητες γίνονται με τη βοήθεια εξειδικευμένων εκπαιδευτών – οδηγών και βρισκόμαστε πάντα στην διάθεσή σας για να οργανώσουμε την εκδρομή σας έχοντας στο πλάι μας τους καλύτερους συνεργάτες.


Ήξερες ότι το Ε4 είναι Ευρωπαϊκό μονοπάτι μεγάλων διαδρομών;

Ξεκινάει από τα Πυρηναία και φτάνει στην Ελλάδα διασχίζοντας όλη τη χώρα ως το νοτιότερο άκρο της Πελοποννήσου το Γύθειο. Η διαδρομή του μονοπατιού στην Ελλάδα χωρίζεται σε τρία μεγάλα τμήματα: το βόρειο μέχρι τα Μετέωρα, το μεσαίο μέχρι τους Δελφούς και το νότιο μέχρι το Γύθειο (Πελοπόννησος). Η διαδρομή του νότιο τμήματος θεωρείται πιο εύκολη από τις άλλες δύο και μπορεί να περπατηθεί όλες τις εποχές του έτους καθώς το κλίμα της Πελοποννήσου είναι πολύ πιο ήπιο.

Tip: Καθώς το κλίμα είναι μεσογειακό και παρουσιάζει μεγάλη ξηρασία αλλά και μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας την ημέρα από τη νύκτα ζεστά ρούχα και αδιάβροχο θεωρούναι απαραίτητα όλες τις εποχές του χρόνου. Από τον Νοέμβριο μέχρι και τα τέλη του Ιουνίου βλέπουμε και χιόνια. Η πιο κοντινή Ε4 διαδρομή στα Καλάβρυτα είναι Διακοπτό - Ζαχλωρού - Καλάβρυτα - Κάτω Λουσοί - Πλανητέρο.

Μη ξεχνάτε τα ορειβατικά σας παπούτσια...