Αξιοθεατα

Newsletter

KMT

Kalavrita Mountain Travel

Τουριστικές Υπηρεσίες
Σ.Σ. Οδοντωτού, 25001 Καλάβρυτα
Πελοπόννησος, Ελλάδα
Τ. (+30) 26920 23050
E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τι να δείτε...

Τα Καλάβρυτα αποτελούν πόλο έλξης τουριστών κυρίως κατά την χειμερινή περίοδο καθώς διαθέτουν μία από τις καλύτερες υποδομές χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα. Είναι χτισμένα στην θέση της αρχαίας Αρκαδικής πόλης Κύναιθας, ενώ το όνομα Καλάβρυτα, δηλαδή καλές βρύσες, το απέκτησαν αργότερα χάρη στα πολλά νερά που πηγάζουν στην περιοχή.
Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την μικρή μας πόλη καθώς έχουμε να σας συστήσουμε πολλά ενδιαφέροντα μέρη και αξιοθέατα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σας. Ένα μέρος που συνδυάζει την ιστορία με τη φύση, το βουνό με τη θάλασσα, την χαλάρωση με τη δράση και δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα της επιλογής. Επισκεφτείτε το μουσείο Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος και δείτε πως ήταν η ζωή των Καλαβρυτινών πριν και μετά την κατοχή καθώς και τον Τόπο Θυσίας. Θρησκευτικό αλλά και ιστορικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μονές Αγίας Λαύρας, απ' όπου ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση, αλλά και η μονή του Μεγάλου Σπηλαίου. Ενώ λίγο πιο έξω από τα Καλάβρυτα το Σπήλαιο των Λιμνών μαγεύει με τις δαντελωτές λίμνες και τους αιωνόβιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες.
Μην παραλείψετε μια βόλτα με τον φημισμένο Οδοντωτό σιδηρόδρομο που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα. Η μοναδική διαδρομή του μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού αποτελεί ένα από τα ωραιότερα φυσικά αξιοθέατα της χώρας μας και έχει χαρακτηριστεί μια από της θεαματικότερες σιδηροδρομικές γραμμές των Βαλκανίων.

 

Οδοντωτός (Εισιτήρια & Δρομολόγια)

odontotosrackrailwayΟ Οδοντωτός Διακοπτού - Καλαβρύτων είναι το τρένο που έχει τη δυνατότητα να «σκαρφαλώνει» ψηλά, στις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, μέσα από περιοχές με μοναδικό ενδιαφέρον περιήγησης καθώς αποτελεί ένα από τα ωραιότερα φυσικά αξιοθέατα της χώρας μας και έχει χαρακτηριστεί μια από της θεαματικότερες σιδηροδρομικές γραμμές του κόσμου! 

Περισσότερα...

Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

mouseiokalavritaΤο Δημοτικό Σχολείο ανεγέρθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα με δαπάνη του μεγάλου έλληνα ευεργέτη Α. Συγγρού και λειτούργησε για πρώτη φορά το 1906. Στις 13 Δεκεμβρίου το 1943 έμελε να πρωταγωνιστήσει στα τραγικά γεγονότα του ολοκαυτώματος της πόλης των Καλαβρύτων, ενώ κατά τη διάρκεια της κατοχής 1941-1943 μετατράπηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης της Πελοποννήσου. Το τετρατάξιο δημοτικό σχολείο επαναλειτούργησε από το 1950 μέχρι το 1986. Έκτοτε χαρακτηρίστηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο και άνοιξε ξανά την πύλη του ως Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος το 2005.

Περισσότερα...

Ιερά Μονή Αγίας Λαυρας

agia lavraΗ Αγία Λαύρα είναι ιστορική μονή στα Καλάβρυτα, μια από τις αρχαιότερες μονές του ελληνικού και κυρίως του πελοποννησιακού χώρου και γνωστή ως τόπος έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η Μονή Ιδρύθηκε από το μοναχό Ευγένιο, το 961 μ.Χ. και πέρασε από πολλές δοκιμασίες και λεηλασίες από το 1585 που κάηκε ολοσχερώς μέχρι και το 1950 που έγινε η τελευταία αναστήλωση στη σημερινή της μορφή. Το 1826 ο Ιμπραήμ πυρπόλησε το μοναστήρι ενώ οι μοναχοί που πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν είχαν πάρει μαζί τους τα περισσότερα κειμήλια. Το 1943 η Μονή βιώνει ξανά την λεηλασία, πυρπολείται από τους Ναζί,

Περισσότερα...

Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου

mega spilaioΤο Μέγα Σπήλαιο είναι ιστορικό μοναστήρι σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από τα Καλάβρυτα και αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας στον Ελληνικό χώρο. Είναι χτισμένο σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στην είσοδο μιας φυσικής σπηλιάς στην οροσειράς του Χελμού, από τους Θεσσαλονικείς αδερφούς μοναχούς,

Περισσότερα...

Τόπος Θυσίας

sacrificemonumentΤόπος Θυσίας 13/12/1943
Μετά το διαχωρισμό μεταξύ ανδρών και γυναικών που έγινε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου όλοι οι άνδρες άνω των 13 χρονών οδηγήθηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές στη λόφο του Καπή, στις 13 Δεκεμβρίου 1943, όπου και τους εκτέλεσαν. Σήμερα στη ράχη δεσπόζει ο μεγάλος Σταυρός και θυμίζει το αποτρόπαιο έγκλημα. Στις στήλες που περιβάλλουν τον κεντρικό χώρο αναγράφονται τα ονόματα των οικογενειών των Εκτελεσθέντων, ενώ στην κατακόμβη τα μικρά καντήλια είναι ισάριθμα με τις οικογένειες τους.

Περισσότερα...

Σπήλαιο Λιμνών

spileolimnonkastrionΣπήλαιο των Λιμνών
Το σπήλαιο των λιμνών αποτελεί ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης, καθώς οι αλλεπάλληλες κλιμακωτές και σε τρεις ορόφους λίμνες του, είναι ένα χαρακτηριστικό αποκλειστικά δικό του, που δεν υπάρχει σε άλλα γνωστά σπήλαια και το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο.Τον χειμώνα που λιώνουν τα χιόνια το σπήλαιο μετατρέπεται σε υπόγειο ποταμό με φυσικούς καταρράκτες ενώ κατά τους θερινούς μήνες ένα τμήμα του σπηλαίου ξηραίνεται και αποκαλύπτονται πρωτότυπες δαντελωτές λιθωματικές λεκάνες και φράγματα ύψους μέχρι και 4μ. Το αξιοποιημένο μήκος του σπηλαίου προς το παρόν ανέρχεται στα 500 μέτρα. Ο επισκέπτης μπαίνει στο σπήλαιο από μια τεχνητή σήραγγα,

Περισσότερα...