Αξιοθεατα

Newsletter

KMT

Kalavrita Mountain Travel

Τουριστικές Υπηρεσίες
Σ.Σ. Οδοντωτού, 25001 Καλάβρυτα
Πελοπόννησος, Ελλάδα
Τ. (+30) 26920 23050
E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οδοντωτός (Εισιτήρια & Δρομολόγια)

odontotosrackrailwayΟ Οδοντωτός Διακοπτού - Καλαβρύτων είναι το τρένο που έχει τη δυνατότητα να «σκαρφαλώνει» ψηλά, στις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, μέσα από περιοχές με μοναδικό ενδιαφέρον περιήγησης καθώς αποτελεί ένα από τα ωραιότερα φυσικά αξιοθέατα της χώρας μας και έχει χαρακτηριστεί μια από της θεαματικότερες σιδηροδρομικές γραμμές του κόσμου!  Ο χαρακτηρισμός «οδοντωτός», προέρχεται από τα «δόντια» που χρησιμοποιούν οι αμαξοστοιχίες του και τον βοηθούν να σκαρφαλώνει στις μεγάλες κλίσεις που έχει το φαράγγι. 
Σε μια μοναδική διαδρομή περίπου μιας ώρας, ο οδοντωτός διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού και το ποτάμι δημιουργεί μικρούς και μεγάλους καταρράκτες, έτσι από το 1986 ο Βουραϊκός ποταμός και ο Οδοντωτός πορεύονται μαζί. Το τραινάκι ενσωματώθηκε τόσο καλά στο φυσικό περιβάλλον, που μοιάζει σαν να ήταν πάντα εκεί. Ο τρόπος της κατασκευής του δεν επιβάρυνε το οικοσύστημα του φαραγγιού. Με το ξύλο και την πέτρα της περιοχής, οι τεχνικοί έκαναν για χάρη του τραίνου έργα που νομίζεις ότι τα έφτιαξε η φύση από μόνη της!
Τα τρένα του Οδοντωτού Διακοπτού-Καλαβρύτων είναι σύγχρονα, κλιματιζόμενα με μεγάλη ιπποδύναμη και φιλοξενούν 110 επιβάτες. Τα δρομολόγια, τις καθημερινές είναι 3 ζεύγη ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες γίνονται 5 ζεύγη.Φροντίστε για τα εισιτήρια σας νωρίτερα ειδικά σε περιόδους αιχμής.

Το γραφείο μας, το οποίο στεγάζεται στο σταθμό του Οδοντωτού Καλαβρύτων, ως αποκλειστικός συνεργάτης της Τραινοσε Α.Ε. για την περιοχή των Καλαβρύτων βρίσκεται πάντα στη διάθεσή σας και είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε.

Κάντε την κράτησή σας τηλεφωνικά ή στείλτε μας email ώστε να σας διευκολύνουμε με την διαδικασία έκδοσης των εισιτηρίων σας.

Δρομολόγια Οδοντωτού

Διακοπτό/Diakopto                Καλάβρυτα/Kalavrita

09:05                                      10:17

11:30                                      12:43

12:49                                      14:03 (Σαββατοκύριακα & Αργίες/Weekends & Holidays)*

14:05                                      15:28

15:30                                      17:23 (Σαββατοκύριακα & Αργίες/Weekends & Holidays)*

Διάρκεια Διαδρομής: 50 – 60 λεπτά - Journey Time: 50 – 60 minutes
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τηλεφωνικές κρατήσεις παρακαλώ καλέστε στο +302692 023050.

ΝΟΤΕ: For reservations you may also call +302692 023050.
 
Εισιτήρια Οδοντωτού

Καλάβρυτα- Διακοπτό / Kalavrita-Diakopto

                                     Απλό/One Way         Επανόδου/Two Ways

Κανονικό/Regular                  9,50€                    19,00€

Παιδικό/Child                         4,80€                     9,60€