Αξιοθεατα

Newsletter

KMT

Kalavrita Mountain Travel

Τουριστικές Υπηρεσίες
Σ.Σ. Οδοντωτού, 25001 Καλάβρυτα
Πελοπόννησος, Ελλάδα
Τ. (+30) 26920 23050
E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου

mega spilaioΤο Μέγα Σπήλαιο είναι ιστορικό μοναστήρι σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από τα Καλάβρυτα και αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας στον Ελληνικό χώρο. Είναι χτισμένο σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στην είσοδο μιας φυσικής σπηλιάς στην οροσειράς του Χελμού, από τους Θεσσαλονικείς αδερφούς μοναχούς, Συμεών και Θεόδωρο το 362μ.Χ και θεωρείται η αρχαιότερη μονή στην Ελλάδα. Ενώ οι δύο αδελφοί βρίσκονταν στα Ιεροσόλυμα είδαν ο καθένας ξεχωριστά μια οπτασία με την εντολή να μεταβούν στην Αχαΐα για να βρουν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας. Υστέρα από αλλεπάλληλες περιπλανήσεις και αποκαλυπτικά όνειρα, συνάντησαν την κόρη Ευφροσύνη, βοσκοπούλα από το χωριό Ζαχλωρού, η οποία τους οδήγησε στο σπήλαιο που βρισκόταν η αναζητούμενη Ιερή Εικόνα. Σήμερα στο Μουσείο της Μονής εκτός από τα πολύ σημαντικά κειμήλια, εξέχουσα θέση κατέχει η Θαυματουργή Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας, από μαστίχα και κερί, φιλοτεχνημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Το μοναστήρι είναι σκαμμένο στο βράχο, απόλυτα εναρμονισμένο με το άγριο και εντυπωσιακό τοπίο της περιοχής. Το οκταώροφο συγκρότημα καθηλώνει και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη.

Η Μονή είναι ανοιχτή καθημερινά για το κοινό 09:00-16:00, για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 26920-23130